Studiedag: “Feeding your Demons” zat 29 juni 2019

Boeddhisme kent vele methodes voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Met enige aanpassing zijn die methodes ook toepasbaar voor de therapeutische praktijk. Lama Tsultrim Allione heeft dat gedaan met de Chöd beoefening uit het Tibetaanse Vajrayana boeddhisme.

Wij zijn verheugd dat wij u een studiedag aan kunnen bieden rond een methode waar nog veel in te ontdekken valt, en die nog niet veel toegepast wordt.

Wij hebben Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk bereid gevonden om ons een kijkje te geven in de keuken van “Feeding your Demons”. Een methode die op een gebalanceerde manier gebruik maakt van ons vermogen tot voelen, verbeelden en begrijpen om onze ‘demonen’ te transformeren tot ‘bondgenoten’.

De obstakels in ons leven worden niet overwonnen door ze te uit ons leven te bannen of ze te pacificeren, maar door ze te ‘voeden’ en te transformeren. Een transformatie die gegrond is in boeddhistische opvattingen over veranderlijkheid en het onderling afhankelijk bestaan.

De dag zal ingeleid worden met een korte geschiedenis van Vajrayana door prof. Paul van der Velde, en een eveneens korte inleiding over de rol van de verbeelding in boeddhistische psychologie door Robert Keurntjes. Paula van Lammeren en Rianne van Rijswijk zullen ons in theorie en praktijk kennis laten maken met de methode van “Feeding your Demons”.

Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk hebben een lange ervaring binnen de psychologie, Zijnsoriëntatie en boeddhisme. www.larijs.nl/over-ons.html  

Praktische informatie:

Locatie: De Grote Werf, Oudegracht 201, 3511 NG Utrecht (aan de werf, dus via trap afdalen naar de Oude Gracht)

Tijd: 10-17u. Inloop 9:30

Kosten incl. lunch: 85,-; donateurs (2018 of 2019) 65,-

Overmaken op NL03INGB0005154740, Stichting Psychotherapie en Boeddhisme, o.v.v. 29 juni

Aantal deelnemers: 15-20

AANMELDEN: info@psychotherapieenboeddhisme.nl